Behandeling

Een behandeling in de praktijk  is veel meer dan alleen een paar naaldjes zetten en paar zakjes Chinese kruiden geven. Er wordt goed naar u geluisterd en volledige aandacht besteed aan uw algehele welzijn.

 

Binnen de Chinese kruiden therapie worden kruiden tot speciale formules gecombineerd. De formules zorgen voor synergetische energie: de werking van de afzonderlijke kruiden in combinatie met de andere kruiden wordt groter. De samenstelling van de formule wordt aangepast aan de energiehuishouding van de patiŽnt.

 

Intake

Uw eerste bezoek aan de praktijk begint met een vraaggesprek. Met gerichte vragen, het voelen van de pols en het bekijken van de tong stelt de therapeut vast hoe het met je lichaam gesteld is; waar de mogelijk oorzaak van de klacht ligt en of er andere klachten mee samenhangen.

 

De acupunctuurbehandeling / pijnloze laser acupunctuur

Als de diagnose leidt tot een keuze voor acupunctuur, zal de therapeut de energiedoorstroming van het lichaam willen herstellen door dunne naalden in te brengen op bepaalde punten in de meridianen banen. De therapeut kan energie stimuleren of harmoniseren door de naald op een bepaalde wijze rond te draaien en op en neer te bewegen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een zwakke en ongevaarlijke elektrische stroom, afhankelijk van het beoogde effect in een hoge of juist heel lage frequentie, deze methode wordt electro-acupunctuur genoemd. Na ongeveer 30 minuten worden de naalden weer eruit gehaald. Daarnaast kan ook gekozen worden voor Moxa, Ooracupunctuur en Cupping als behandelmethode.

 

De kruidenbehandeling

Om het effect van de behandeling te vergroten, kan de therapeut met uw instemming ervoor kiezen ook Chinese kruiden voor te schrijven. Dat gebeurt volgens eeuwenoude formules.

Een Chinese kruiden behandeling betekent over het algemeen dat u twee of drie maal per dag kruiden inneemt tot het probleem verholpen is. Kruiden kunnen in de vorm zijn van een extract (gemaakt door een pakje gedroogde kruiden in water te koken). Na het eerste consult zult u eenmaal per week of om de week terug zal moeten komen. Dat komt omdat het recept soms aangepast moet worden wanneer uw symptomen veranderen.

 

Voeding- en lifestyle advies

Als uit het vraaggesprek is gebleken dat u zelf de klachten kunt verminderen door bijvoorbeeld uw voedingspatroon of lifestyle aan te passen, geeft de therapeut u daarvoor praktische adviezen.

 

 

Bij behandeling aan jongeren onder de 16 jaar wordt schriftelijk toestemming van beide ouders gevraagd.